varför säger skolan att jag är osmart

Idag vill jag inte bara prata om hur trevligt det är med kaffe på morgonen, utan idag vill jag prata om något speciellt. Nog för att kaffe på morgonen är något utav det bättre, men ändå. Som jag babblade lite om innan, så var jag under stora delar av min skolgång smått uppe i det blå. Åtminstone som liten. Detta gjorde att jag konstant låg efter i ämnen som byggde på grundkunskaper. Jag känner en liten smärta för den lilla Greta jag en gång var när jag läser igenom kommentarerna i pärmen jag fått som liten. Det hela handlar mycket om dålig koncentration varvat med andra ikke självförtroendehöjande kommentarer, och vet ni när jag gör som bäst ifrån mig? När jag är glad och peppad. Jag var heller aldrig den mest populära tjejen och ärligt talat tror jag min skolgång gjorde mig en gnutta osäker, vilket gjorde att jag föll djupare in i mina egna tankar, som inte var något negativt, men där och då ettikerade mig som "borta". Jag tycker det är synd att ingen beundrade min gåva att tänka för mig själv och skapa min egna drömvärld.

Jag har själv aldrig upplevt mig vara dum, snarare tvärt om. Jag har känt att jag har haft ett väldigt analytiskt tänkande MEN svårt för att lära in saker som inte ligger i logisk följd. Sådant som bara är fakta. Jag tyckte aldrig att skolan hade betyg för mina kunskaper. Först i trean av gymnasiet började jag läsa ämnen som psykologi, filosofi, etik, osv, och fick A efter A. Synd bara att mitt medelbetyg vad ganska dåligt. Jag har alltid velat bli något större än vad gymnasieexamen räcker till, men har faktiskt med mina betyg bara kunnat komma in på "sämre" utbildningar. Utbildningar som jag antingen inte vill plugga, eller utbildningar där jag inte kan visa vem jag är. Jag har även gjort högskolaprovet och vill inte ens säga hur dåligt jag får. Jag kan i detta säga att när jag gjorde första delen, så hade jag kommit halvvägs när de plötsligt ropade ut att det kvarstod 5 minuter; och jag förstod att jag var tvungen att lägga på ett kål när jag skulle genomföra efterföljande delar. Vid rättning såg jag att jag hade i princip alla rätt av det jag svarat på del 1, men väldigt större andel fel på övriga delar. Provformatet anser jag åter igen inte vara förmånligt för mig. Utan det är perfekt sånna som min bror, som redan får A i ca alla ämnen i skolan.

Min "hittilska" kontenta är att skolan är inte representativ för allas kompetens.

Nu har det gått snart 5 år sedan jag tog studenten. Det är ju H E L T sjukt. HELT SINNES. För mig var det en lättnad att ta studenten. Jag kände att jag kunde börja styra upp mitt liv och prestera. Jag hade ändå känt en övertygelse i att det finns så många fler vägar. Skolan ÄR fantastisk och är en stor möjlighet, men extra bra för somliga. Det finns så mycket mer som bore anses vare ett grundämne än svenska, engelska och matte, i min värld är detta bara en kvart på en cirkel viktiga ämnen att lära sig av. Men okej okej, nu ser det ut så som det gör och då får man utgå från det. Så som sagt t'änkte jag efter skolan att NU är det dags och my time to shine. Ändå får jag frågan som till en början var NÄR jag ska plugga vidare, som övergick till VAD vill du plugga till för att sedan bli vill du INTE ändå!? Men studentlivet då, känner du inte att du missar något? Oavsett vad man väljer missar man det andra alternativet. Man kan som känt inte både ha kakan kvar och äta den. Det gäller att välja. Normer är svåra, och välkänt ska man acceptera folk som utssendemässigt ligger utanför normen, men så fort det handlar om handlingar, då är det inte samma tugg längre. Det är ju i princip som att inte acceptera folks olikheter, eller att tro att ALLA egenskaper sätts på prov i skolan.

NEJ HURNI, det är 20(snart)19 och jag tycker det är dags att se till människans variation, vilken är oändlig. Det är dags att slutta sätta alla inom samma ram. Se folk för vilka de är och inte vilka de inte är. Jag skulle kunna skiva om detta i all evighet för det berör mig SÅ mycket, och har påverkat mig SÅ mycket i mitt liv. Nu ska jag fortsätta leva mitt liv som pågår och idag ska jag efter 15 uppbokade dagar plugga, för att jag numera gör det jag med, men en utbildning på distans som är helt jäkla underbar. 


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229