vegan, gluten free bread.

Nu har jag gått in i något utav höstens "göra bra saker"-mode. Igår övingskörde jag i något som skulle varit en, men blev två timmar. Krypköra nästan två mil,, det ni. Snacka om substitut för sömnpiller.

Idag har jag fortsatt mitt pluggande, tagit en PW med Ellen i FaceTime samt bakat underbart bröd inspirerat från detta recept av Ellen Simone. Hon är en superduktig fotograf som jag plåtade med stax innan jag åkte till Paris! Någon som missade resultatet? I och med att jag bytt bloggportal funderar jag på att publicera gamla resultat igen. Tyckte ju att bilderna blev så nice.


Såhär blev resultat och receptet låter som följer:

Ingredienser

1 dl durramjöl

3,5 dl valifria frön (sesam, linfrö, pumpa, solros)

1 tsk fiberhusk

salt

eventuell brödkrydda

2,5 dl vatten

20 ml olivolja (drygt en matsked)

20 ml sesamolja


Sätt ungnen på 150 grader. mixa alla torra ingerdienser.

Blanda ned oljan och vattnet och blanda väl.

Häll över smeten på en plåt och platta ut tills smeten är knappt en cm tjock.

Låt stå i ugn 45 minuter men ta ut någon stans under hälften av tiden och gör fyrkanter till markering så att brödet blir lätt att dela på..

Here we got the English version of the recepie.

Ingredients


0.4 cups sorghumflour

1.5 cups seeds (sesame, flex, pumpkin, sunflower)

1 tsp psyllium husk

salt

spices if you would like

0.9 cups water

20 ml olive oil (just over a tablespoon)

20 ml of sesame oil


Preheat the oven to 150 degrees.

Mix all dry ingerdienser.

Mix in the oil, water and mix well.

Pour the batter onto a baking sheet and flatten out until the batter is less than one cm thick.

Bake in the oven for 45 minutes but charge somewhere around half the time and make squares. It makes bread easy to share.

Gillar

Kommentarer

jellen
jellen,
Mysigaste samtalet 💞💞💞
nouw.com/jellen
greta
greta,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229